Att beställa platsbyggt kök

Steg 1:

Det startar oftast med att vi träffas och tittar på förutsättningarna. Detta kan göras hemma hos er eller hos oss i vår verkstad. Till mötet tar ni med en måttskiss, se nedan. Målet är att ni ska få ett första förslag och en prisbild så fort som möjligt. Detta första förslag är kostnadsfritt. Bor ni i andra delar av Sverige går detta oftast att lösa via mail.

Steg 2:

Nu handlar det om att varje detalj ska falla på plats. Vi gör ett besök hemma hos er för att få en känsla för huset men framförallt det rum köket ska byggas i. Vi jobbar tillsammans med ritningen för att hitta de absolut bästa och vackraste lösningarna.

När denna process är färdig skrivs ett tydligt avtal mellan oss om leveransinnehåll, leveransdatum samt betalningsförfarande. Från det att vi skrivit avtal tar det cirka 1 – 3 månader innan köket är färdigt för leverans.

Priser:

Malm och aska levererar och monterar  snickerierna till ert kök. I beställningen ingår oftast träbänkskivor och diskbänk. Alla andra förekommande arbeten i samband med köksrenoveringen utförs av andra hantverkare och ingår inte våra priser. Däremot samarbetar vi med duktiga hantverkare, som gärna lämnar offerter på dessa arbeten. Alla dessa arbeten är oftast föremål för Rot-avdrag.

Våra platsbyggda kök kostar cirka 60 000 – 160 000 kronor.

De flesta monteringsarbeten kostar ca 20 – 60 000 kronor.

30 procent av kostnaden för monteringsarbetet är föremål för Rot-avdrag, inga andra kostnader är det.

De släta luckorna i funkisköken kan levereras sprutlackerade. Alla andra snickerier är omålade vid leverans.

Betalningsvillkor:

Alla snickerier vi tillverkar görs för hand och efter en beställning. Vi fakturerar allt när köket är klart och ni som kund är nöjd.  Köken finns för påseende i verkstaden  innan montering om så önskas.

Våra skisser:

Vi lägger mycket tid på våra skisser och förslag på kökslösningar. Den första skissen är alltid gratis. Allt annat skissarbete efter detta ingår i den prisbild ni får presenterad på ert kök. Skulle ni av någon anledning avbryta er beställning i detta fortsatta skissarbete tar vi ut en avgift för detta arbete.